Zapomněli jste heslo?;

Lilkový dip

V kategorii: Novinky pro rodiny

Pomazánka nebo-li dip z pečeného lilku je báječná nejen na pečivo, k namáčení tortillek nebo libanonského chleba, ale i jako dip ke grilovaným masům. Odvažte se! :)

Potřebujete

1 velký lilek

4 lžíce olivového oleje

100 ml bílého jogurtu

4 lžíce lučiny

2 stroužky česneku

sůl, pepř

1 zelená chilli paprička

Šťávu z půlky citronu

Pečivo libanonský chléb

Omytý lilek nakrájejte na plátky a dejte na plech. Osolte a nechte asi půl hodiny odpočinout, aby se lilek „vypotil“. Na pánvi nebo v troubě ugrilujte dozlatova. Na posledních pár minut okořeňte česnekem. Hotový lilek zbavte slupky a rozmixujte společně s jogurtem, lučinou, grilovaným česnekem a dochuťte solí, pepřem, rozemletou papričkou a citronovou šťávou. Podávejte s kousky libanonského chleba nebo jako dip ke grilovaným masům.