Zapomněli jste heslo?;

Luštěninový hamburger

V kategorii: Pro rodiče » Vaříme dětem » Obědy a večeře

Burger bez masa? Proč ne? Chutná báječně, díky bylinkám velmi pikantně a ještě vyzkoušíte něco nového. Tak vzhůru do toho!

Na jeho přípravu potřebujete:

250 g sterilované nebo uvařené luštěniny (čočka, cizrna nebo fazole)
1 vejce
1 malou cibuli
150 g ml řeckého jogurtu
6 celozrnných housek
hrst polníčku

Tymián, sůl a pepř
sůl, pepř, zeleninu na oblohu
řepkový olej na smažení

Luštěniny propláchneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a nasekané bylinky. Můžeme mírně osolit a opepřit. Směs promícháme a částečně rozmixujeme (aby ve směsi zůstaly kousky luštěniny). Ze směsi vytvarujeme mokrýma rukama tlustší karbanátky, které osmažíme na troše řepkového oleje. Nakonec rozřízneme celozrnnou housku, poklademe karbanátky a spojíme jogurtem a polníčkem.