Oběěěd!!!!

Svátečně prostřený stůl je chloubou každého hostitele. Na čistý ubrus umístíme doprostřed vázu s květinou, podnos se slánkou, pepřem, kečupem ... 

Svátečně prostřený stůl je chloubou každého hostitele. Na čistý ubrus umístíme doprostřed vázu s květinou, podnos se slánkou, pepřem, kečupem, olivovým olejem, jak to máte rádi. Na stole by neměla chybět ani láhev či džbán s vodou na zapíjení. Před každým stolovníkem leží velký mělký talíř a na něm hluboký, polévkový.

Na levé straně talíře je umístěna vidlička, na pravé straně nůž, ostřím dovnitř. Lžíce leží vedle nože. Bude-li předkrm, budou ležet vedle sebe dvě vidličky a dva nože. Platí pravidlo, že příbory jsou uspořádány podle pořadí, v jakém je použijeme. vecko1 První na ráně je vždycky ten nůž a vidlička, kterou zrovna potřebujeme.

U stolu nám to ušetří rozpaky, kterým příborem se co jí. Vlevo od talíře je místo pro skleněnou misku na salát nebo na kompot. Na pravé straně nad špičkou nože stojí sklenice. Nezapomeňte na ubrousek, ať už papírový či látkový. Jeho místo je nalevo od talíře.


Oběěěd!!!!