E-mail zodpovědné osoby
Heslo
Zapomněli jste heslo?;

Bagety po vietnamsku

V kategorii: Pro rodiče » Vaříme dětem » Snídaně a svačiny

Že vás už obložené bagety ničím nepřekvapí? A zkoušeli jste je někdy po vietnamsku? Tak to rozhodně napravte!

Budete potřebovat:
200 g vepřové panenky
olej, sůl a pepř
1 dlouhou bagetu
2 jarní cibulky
½ okurky
1 mrkev
2 hrsti čerstvého koriandru
pár mátových lístků
1 červenou chilli papričku

Na pažitkovou majonézu:
75 g majonézy nebo zakysané smetany
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžičky šťávy z citronu

Jak na to?
1) Nejprve připravte pažitkovou majonézu: Smíchejte majonézu nebo zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a citronovou šťávu v nekovové míse a dejte stranou.
2) Vepřovou panenku nakrájejte na medajlonky o tloušťce zhruba 2 cm, poté je zprudka opečte na oleji a podle chuti je osolte a opepřete.
3) Jednotlivé kusy bagety podélně nařízněte (ne zcela), vnitřek pomažte majonézou a dovnitř vyskládejte maso, jarní cibulku, okurku, nitky mrkve a zasypte koriandrem, mátou a chilli papričkou nakrájenou na nudličky.

www.albertzdrave.cz