E-mail zodpovědné osoby
Heslo
Zapomněli jste heslo?;

Pohanková kaše s perníkem

V kategorii: Pro rodiče » Vaříme dětem » Mlsání a nápoje

Zdravá a ještě k tomu božsky voňavá snídaně? Tak to může být přirozeně bezlepková nutričně velmi bohatá obilnina pohanka a hřejivá chuť perníku a javorového sirupu:)

 

Potřebujete:
1 l mléka
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru
150 g pohankové krupice
nastrouhaný perník, javorový sirup na pokapání, máslo na omaštění
Jak na to?
Studené mléko nalijte do kastrolu, přidejte špetku soli, cukr a promíchejte. Do mléka nasypte pohankovou krupici, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Trvá to přibližně 10 minut. Pokud vám kaše bude připadat příliš hustá, přilijte trochu mléka. Kaši nalijte na mělké talíře, ozdobte ji strouhaným perníkem, javorovým sirupem a kousky másla.
www.albert.cz