Zapékaný bulgur

  • 300g bulguru
  • 600ml drůbežího vývaru
  • 500g mletého krůtího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 mozzarella
  • čerstvá bazalka
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžíce oleje + na vymazání zapékací mísy
 
Bulgur povaříme v drůbežím vývaru asi 10 min., pak slijeme přebytečnou vodu. Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a ochutíme kořením. Hotové maso promícháme s bulgurem a touto směsí naplníme olejem vymazanou zapékací mísu. Vše poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty, hojně posypeme čerstvou bazalkou a nakonec poklademe plátky mozzarelly. Zapékáme v troubě při 180st. cca 25min.

Zapékaný bulgur