Brokolicový nákyp

Brokolice je významným zdrojem železa i hořčíku a zapečená se sýrem chutná skvěle. Tento recept je navíc skoro bez práce a hotový za pár minut.

·       400 g brokolice

·       40 g parmezánu

·       40 g kvalitní šunky

·       2 vejce

·       100 g creme fraiche (můžeme nahradit zakysanou smetanou s tučností 30%)

·       50 g strouhaného sýra (například goudu nebo čedar)

·       muškátový květ, sůl a pepř dle chuti

Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky a asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Slijeme a dáme do zapékací misky.

Creme fraiche (či zakysanou smetanu), vejce, parmezán, šunku, špetku muškátového květu, sůl a pepř smícháme a pak rovnoměrně vlijeme na brokolici. Posypeme strouhaným sýrem (goudou, čedarem) a zapékáme cca 20 - 25 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.


Brokolicový nákyp