Fazolková omáčka bez mouky

Omáčku můžete připravit s bramborem a vejcem nebo variantou s masem.

Záleží na co v daný den budou mít děti chuť.

 1 velká cibule
 2 středně velké petržele
 1 lžíce oleje
 250 ml vody či vývaru
 125 ml mléka
 cca 1 lžíce octa
 300 g mražených fazolových lusků
 sůl dle chuti

✴️ V hrnci rozpalte olej a dozlatova na něm osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nebo kolečka nakrájenou petržel. Poté podlijte vodou či vývarem, stáhněte plamen, přiklopte poklicí a vařte do změknutí (cca čtvrt hodinky).

✴️Vše přemístěte do mixéru nebo použijte mixér tyčový a rozmixujte na hladké pyré. Přidejte mléko a dobře promíchejte.

✴️ Dochuťte solí a octem a v horké omáčce krátce prohřejte i fazolové lusky.


Fazolková omáčka bez mouky