Základní škola a mateřská škola Libavské Údolí
Smíškové
Tousty s celerovo-mrkvovou pomazánkou
Recept: ½ celeru, 2 mrkve, 3 lžíce bílého jogurtu, 1 špetka soli, 100g goudy, 1/2 jablka, na zdobení: 1 pomeranč, 1/2 jablka
Popis přípravy: Doma jsem předvařila celer a mrkve, aby se dětem lépe strouhaly. Celer, mrkve a goudu děti nastrouhaly na hrubo, pomeranč nakrájely na kolečka, následně z nich vykrájely trojúhelníčky, 1/2 jablka do pomazánky nakrájely na malé kousky a 1/2 jablka na ozdobu na větší trojúhelníky. Vše nastrouhané a nakrájené děti daly do větší mísy, bílý jogurt a špetku soli. To vše promíchaly a připravily na tác toastový chléb, na který následně rozetřely pomazánku. Děti nazdobily toasty trojúhelníčky z pomeranče a jablka v podobě obličeje na každém toastu, poté uklidily stůl a podávaly ostatním dětem na ochutnání.